Behandeling van kaalheid bij een vrouw

Kaalheid is een genetisch geprogrammeerd fenomeen dat voornamelijk mannen treft. Toch zijn er ook vrouwen die kaal worden. Dat is bijvoorbeeld het geval bij deze dame van 40 jaar. Ze heeft donker en dun haar, en lijdt al lange tijd aan een serieus haarverlies. Dat maakte dat ze aanklopte bij onze specialisten in de behandeling van kaalheid met tricopigmentatie. De kale plekken op haar schedel waren goed zichtbaar.

De gevolgen van haaruitval op de psyche

Het is niet ongebruikelijk dat kaalheid leidt tot psychische en psychologische problemen, zowel bij mannen als bij vrouwen. Deze kunnen de volgende zijn:

  • Verlies van zelfvertrouwen;

  • Moeilijkheden om zichzelf te aanvaarden;

  • Sociale gevolgen op het werk;

  • Relationele problemen, met inbegrip van intieme situaties.

Toevlucht zoeken tot weinig doeltreffende alternatieven tegen kaalheid

Deze dame wendde zich eerst tot oplossingen tegen kaalheid met medicatie en cosmetica. Deze bleken niet efficiënt en gaven zelfs geen enkel teken van verbetering. Een haartransplantatie behoorde in haar geval niet tot de mogelijkheden vanwege het ontbreken van folliculaire eenheden op haar schedel. Haar laatste toevlucht was dan om de hoofdhuid te laten tatoeëren. Het resultaat voldeed echter ook niet aan de verwachtingen. Integendeel, de lijnen van de pigmenten werden steeds maar breder.

De zoektocht naar alternatieven leidde naar het tricopigmentatiecentrum in Brugge

Hoewel deze patiënt alle hoop op een oplossing verloren was, klopte ze toch aan bij het Medico Derm centrum in Brugge voor een intake-gesprek. Dit centrum in West-Vlaanderen is gespecialiseerd in de semi-permanente make-up van de hoofdhuid door tricopigmentatie.

De interventie zou zich erop richten om de schade te herstellen die veroorzaakt was door de tatoeage. De methode bestaat er in om bioabsorbeerbare pigmenten te injecteren in de hoofdhuid, waardoor de illusie wordt gewekt van een bestaande capillaire dichtheid. De sessies werden verdeeld in twee fasen van 6 uur en één van 5 uur. Het resultaat was zichtbaar vanaf de eerste behandeling.

Het gebruik van Rigen + naast tricopigmentatie

Daarnaast gebruikte de dermopigmentist Rigen +, een serum dat het bolvormige omhulsel weer soepel maakt en terug voorziet van zuurstof. In combinatie met tricopigmentatie stimuleert dit product de vascularisatie van de haarzakjes en versterkt ze. Het proces van het kaal worden wordt aldus vertraagd.

Het resultaat van de dermopigmentatie interventie

De effecten van de interventie waren direct merkbaar en zeer overtuigend. De dame werd niet langer door iedereen bekeken en heeft ondertussen haar zelfvertrouwen teruggewonnen en geniet van weer van de momenten met de mensen om haar heen. Ze zal elk jaar terugkeren voor een retouche in tricopigmentatie om dit natuurlijke en elegante resultaat te behouden.

Last van kaalheid of een belangrijk haarverlies? Neem contact op met ons centrum in Brugge

Het Medico Derm centrum in Brugge helpt mensen met haarverlies. Neem contact met ons op om alle informatie te ontvangen die u zoekt. Ons team staat klaar om u te helpen.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools