Biologisch afbreekbare of definitieve pigmenten: het verschil en de voordelen van tricopigmentatie

Als oplossing om kaalheid blijvend te verbergen lijkt het gebruik van definitieve pigmenten voor sommigen de juiste oplossing. Deze methode wordt echter niet aanbevolen door de professionals van tricopigmentatie, methode goedgekeurd door de Belgische Vereniging voor Dermopigmentatie. Wij adviseren het gebruik van biologisch afbreekbare pigmenten.

Tricopigmentatie: houdbaarheid op lange termijn

Tricopigmentatie oftewel het simuleren van haarstoppels met pigmenten in de hoofdhuid is een specifieke methode die ongevaarlijk is voor uw gezondheid, op voorwaarde dat er biologisch afbreekbare pigmenten worden gebruikt:

 • Specifiek ontwikkeld voor de hoofdhuid (en alleen hiervoor) ;

 • Vrij van zware metalen zoals lood en ijzeroxide ;

 • Hypoallergeen en daarom geen risico op een allergische reactie van de patiënt ;

 • Biologisch afbreekbaar, de pigmenten verdwijnen geleidelijk met de tijd.

Voordelen van Tricopigmentatie versus tatoeage

De inkt en de pigmenten voor het tatoeëren zijn dikwijls samengesteld uit acrylhars, wat het molecuul omhult. Dit omhulsel moet voorkomen dat de macrofagen (de afweercellen van ons lichaam, de bron van ons immuunsysteem) de uiteindelijke pigmenten die in de huid achterblijven weer afbreken. Toch gebeurt dit grotendeels: zonlicht en oxidatie laten het pigment haar warme kleuren verliezen, waardoor uiteindelijk alleen een grijsblauwe tint in de huid achterblijft. We meten trouwens de leeftijd van een tatoeage in de resterende kleur.

Met Tricopigmentatie worden enkel biologisch afbreekbare pigmenten gebruikt waardoor u het proces van pigmentverlies eigenlijk versnelt, en weer kunt verhelpen door een retouchesessie. Daardoor behoudt u de gekozen natuurlijke kleur.

Hoe vaak moet u de hoofdhuid retoucheren ?

Het retoucheren met pigmenten vindt gemiddeld eenmaal per jaar plaats in erkende centra, soms zelfs twee keer per jaar op basis van bepaalde criteria:

 • De gebruikte techniek ;

 • Het huidtype: de leeftijd, dikte en het vermogen om pigmenten te omsluiten via fagocytose ;

 • De frequentie van blootstelling aan de zon of aan UV-stralen in een zonnebank ;

 • Bepaald medicijngebruik zoals cortisone of anticoagulantia ;

 • Uw esthetische verwachtingen.

Tricopigmentatie: techniek en doelstelling

De erkende techniek zoals uitgevoerd door ervaren Tricopigmentisten in het centrum in Brugge heeft tot doel een perfecte optische illusie te creëren van haarstoppels op de hoofdhuid. Dit moet zorgen voor een harmonie tussen de behaarde en de kale delen van de hoofdhuid. De aandacht moet niet gaan naar dit deel van uw lichaam dat dagelijks zichtbaar is.

Om dit doel te bereiken, gebruikt de Tricopigmentist twee soorten materialen:

 • Gepatenteerde surfin-naalden (0,17 mm versus 0,35 mm voor een conventionele naald) ;

 • Biologisch afbreekbare pigmenten, gecertificeerd door het ministerie van Volksgezondheid.

Tijdens de sessie controleert de tricopigmentist de juiste uitlijning van de pigmenten en of het doel van een natuurlijke look wordt aangehouden.

Wilt u op een natuurlijke en niet-permanente manier uw kale plekken van de hoofdhuid tatoeëren? Neem contact op met uw Medico Derm Center!

We verwelkomen u in ons centrum voor Tricopigmentatie in Brugge voor een eerste Tricopigmentatie sessie of het retoucheren van de hoofdhuid. Neem contact met ons op per telefoon of via ons online contactformulier voor meer informatie of voor een intakegesprek.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools