Uw hoofd tatoeëren : geen oplossing bij kaalheid

Er zijn verschillende alternatieven tegen kaalheid of haaruitval, maar hun efficiëntie voldoet niet altijd aan de verwachtingen. Tatoeëren is één van de permanente make-up-oplossingen. Deze methode bestaat uit het implementeren van gekleurde pigmenten in de huid. Maar is deze techniek wel aangepast aan de schedel? De experts van het Medico Derm Center in Brugge dat gespecialiseerd is in dermopigmentatie van de hoofdhuid, zeggen van niet. Een andere techniek is veel meer geschikt : Tricopigmentatie. Lees hier wat deze techniek precies inhoudt en wat de verschillen zijn met tatoeëren.

De specifieke kenmerken van de schedelhuid

Dat tattooshops zich voornamelijk specialiseren in het aanbrengen van permanente make-up op alle andere delen van het lichaam dan de schedel, komt vooral door de specifieke eigenschappen van deze laatste. Die zijn:

  • Dunne huid met zweet- en talgklieren. Bovendien passeert een groot aantal huidzenuwen het bindweefsel. Het materiaal dat door tattoo-artiesten wordt gebruikt, is niet aangepast aan dergelijke eigenschappen ;

  • Groot aantal slagaders.

Verschillen tussen definitieve en biologisch afbreekbare pigmenten: de evolutie op lange termijn

Om deze moeilijkheden te vermijden, zullen experts in dermopigmentatie zich wenden tot Tricopigmentatie in een gespecialiseerd centrum zoals dat in Brugge voor het aanbrengen van semi-permanente make-up op de hoofdhuid. Dat is een niet-ingrijpende techniek, waarbij biologisch afbreekbare pigmenten in de schedelhuid worden aangebracht. Een tatoeëerder gebruikt enkel permanente pigmenten. Met deze permanente pigmenten worden kleine stippen gecreëerd die na verloop van tijd dof worden en uitlopen door het contact met het licht en onder invloed van oxidatie, en die de elegante look van een geschoren hoofd zullen bederven. Absorbeerbare pigmenten zijn om verschillende redenen een veel betere oplossing:

  • Aangepast aan de specifieke kenmerken van de hoofdhuid ;

  • Evolueren positief in de tijd dankzij een evenwicht in de verhoudingen van de pigmenten ;

  • Een niet-permanente methode omdat ze absorbeerbaar zijn. Een Tricopigmentatie behandeling heeft geen onbeperkte duur en kan worden verlengd of gestopt wanneer u maar wilt ;

  • Er worden geen zware metalen zoals lood of ijzeroxide gebruikt ;

  • De behandeling is absoluut veilig voor de gezondheid en geeft geen allergische reactie.

Materiaal en specialisten aangepast aan capillaire dermopigmentatie

Zoals eerder vermeld, is een specifiek materiaal vereist voor het aanbrengen van permanente make-up op de hoofdhuid. Om alleen al de naalden te vermelden, deze zijn specifiek ontwikkeld om de efficiëntie van Tricopigmentatie te garanderen. Ze zijn met name veel fijner dan die, die gebruikt worden in tattoo-salons. Ze worden samen met medico-esthetische machines gebruikt en zijn gecertificeerd door het Ministerie van Volksgezondheid.

Let echter op tot wie u zich wendt voor deze erkende techniek van Tricopigmentatie van de hoofdhuid. Deze techniek is namelijk niet beschermd in België. Vandaar dat we u doorverwijzen naar de lijst opgesteld door de Belgische Vereniging van Dermopigmentatie, zodat u de garantie heeft van de deskundigheid van een beroepsbeoefenaar en zeker kunt zijn van een natuurlijk en kwalitatief resultaat.

Wenst u meer te weten over Tricopigmentatie van de hoofdhuid in de buurt van Brugge ?

Contacteer het Medico Derm Center in Brugge voor meer informatie betreffende Tricopigmentatie en maak een afspraak voor een intake gesprek of ontvang een prijsofferte. Wij helpen u graag verder.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools