Help, ik word kaal : welke oplossingen zijn er ?

Haarverlies kan al heel vroeg voorkomen en treft bijna 70% van de mannelijke bevolking. Terwijl sommigen hier psychologisch niet door worden beïnvloed, willen anderen koste wat het kost een snelle oplossing vinden voor hun probleem. Velen weten echter niet tot wie ze zich moeten wenden. Het Medico Derm Center in Brugge is gespecialiseerd in de behandeling van kaalheid, en biedt doeltreffende remedies. Hieronder de verschillende mogelijkheden met hun voor- en nadelen.

Vanaf welke leeftijd kan men kaal worden?

De eerste tekenen van haaruitval treden meestal al op bij jongvolwassenen vanaf 18 jaar. Zo'n vroegtijdig verlies van haar is een genetisch geprogrammeerde anomalie, alopecia androgenetica genaamd, en dikwijls worden jongeren die kaal worden ermee gepest. Sommige jongeren kunnen ermee om, anderen totaal niet en zoeken naar de snelste oplossing. De niet-aanvaarding van kaal worden en het veranderende zelfbeeld zijn daarom factoren die iemand naar de verschillende remedies voor het probleem zullen leiden. Er bestaan inderdaad verschillende mogelijkheden, met min of meer bevredigende resultaten.

Drastische oplossingen bij haaruitval: pruik en haartransplantatie

Voor wie snel van zijn kaalheid wil afgeraken, bestaan er twee vrij extreme manieren :

  • Een pruik, ook wel haarstukje genoemd, is een onmiddellijk en radicaal antwoord op kaal worden. Ze zijn echter meestal duur en lastig in het gebruik;

  • Een haartransplantatie is een zeer ingrijpende chirurgische ingreep die, zoals de naam laat veronderstellen, bestaat uit het enten van gezond haar op de kale zone. Het leidt jammer genoeg tot enkele onplezierige nadelen, zoals littekenvorming, anesthesie of postoperatieve pijn, en is geen snelle oplossing bij kaalheid.

Zachte methoden voor het camoufleren van alopecia

Onder de zachte methoden vindt men cosmetische oplossingen, zoals crèmes en haarpoeders, maar ook medicatie en voedingssupplementen tegen kaalheid. Deze laatsten zijn bedoeld om de haaruitval te vertragen, niet om het probleem op te lossen. Het is grotendeels tot deze zachte oplossingen dat de patiënten zich in eerste instantie wenden. Voor een echte oplossing van het probleem moet een aanvullend alternatief worden gezocht.

Tricopigmentatie: het meest doeltreffende alternatief bij kaalheid

De semi-permanente make-up van de schedel, Tricopigmentatie (of dermopigmentatie van de hoofdhuid) genaamd, lijkt de beste prijs / efficiëntie-verhouding te bieden. De methode bestaat uit het injecteren van biologisch absorbeerbare kleurpigmenten in de dermis, om de optische illusie te geven van een volledig kortgeschoren hoofd. De procedure moet worden uitgevoerd in een specifiek uitgerust centrum dat gecertificeerd is door de Belgische vzw A.B. Der. zoals het Medico Derm Center van Brugge.

Door deze niet-ingrijpende procedure te combineren met producten of medicijnen die de voortgang van de kaalheid afremmen, krijgt de patiënt het gewenste effect zonder enig nadeel.

Wenst u meer te weten over Tricopigmentatie als oplossing tegen kaalheid ? Contacteer onze experts

Om de volledige werkwijze van Tricopigmentatie, de kosten of andere informatie over deze methode te kennen, contacteer onze specialisten in Brugge.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools