Een oplossing bij kaalheid: tips en trucs om uw hoofd te scheren

Veel mannen worden geconfronteerd met haaruitval, een genetisch geprogrammeerde ziekte. Als reactie hierop zoekt men tussen de verschillende remedies naar de meest effectieve oplossing. Een snelle mogelijkheid om er toch zo elegant mogelijk uit te zien, is om de schedel volledig kaal te scheren. Maar is dit de beste keuze? En zo ja, wat is het meest geschikte moment? Hoe vaak moet dat gebeuren? De experts in Tricopigmentatie van het Medico Derm Center in Brugge geven u advies om kaalheid optimaal aan te pakken.

Wanneer moet u de schedel kaal scheren? Antwoord van een hoofdhuiddeskundige

De visuele weergave van een kaal iemand zal van de ene persoon naar de andere anders zijn. Het hangt namelijk af van twee factoren:

  • De hoeveelheid en kleur van het haar ;

  • Het type huid.

Hoe langer het haar is, hoe meer de kaalheid zichtbaar zal zijn. Dat is ook het geval wanneer er een sterk contrast is tussen de tint van het haar en die van de hoofdhuid. Met andere woorden, de visuele weergave zal veel minder esthetisch zijn bij een persoon met donker haar en een bleke huid.

Zodra een persoon zich bewust wordt van zijn haarverlies en er een echte oplossing voor wil hebben, kan hij overwegen zijn hoofd kaal te scheren.

De cosmetische, medische en chirurgische oplossingen bij haaruitval

Er bestaan verschillende oplossingen tegen kaalheid en alopecia. Een eerste mogelijkheid is om zich te wenden tot cosmetische behandelingen, zoals gespecialiseerde shampoos, maar het effect van het vertragen van haarverlies is slechts tijdelijk. Men kan zich vervolgen tot geneesmiddelen tegen kaalheid wenden, maar opnieuw dienen deze alleen maar om de progressie van kaalheid te voorkomen of te vertragen, niet voor een restitutie van de haargroei. Vervolgens kan men beslissen voor een haartransplantatie, wat een zware en zeer ingrijpende interventie is die nog steeds veel nadelen heeft. Men kan dus besluiten dat geen van deze behandelingen echt geschikt is. Wat dan nu?

Tricopigmentatie in combinatie met kaal scheren

Een niet-invasieve methode, Tricopigmentatie of dermopigmentatie van de hoofdhuid genaamd, werd specifiek ontwikkeld om algemene kaalheid op te lossen en dat is goed nieuws voor de patiënten. Het bestaat uit het injecteren van gekleurde pigmenten op verschillende plaatsen van de dermis. Het doel is om de optische illusie van een dicht begroeide kaal geschoren schedel te creëren. Bovendien zijn de gebruikte pigmenten biologisch resorbeerbaar, wat wil zeggen dat ze met de tijd verdwijnen. Het is daarom mogelijk om uw tricopigmentatiebehandeling te vernieuwen, aan te passen of gewoon te stoppen.

Scheer regelmatig uw hoofdhuid na een Tricopigmentatie behandeling

Het is zo dat de echte haarstoppels altijd blijven groeien, terwijl de met pigmenten nagebootste haarstoppels niet groeien. Zodra ze groeien, ziet men het verschil tussen de twee snel. Om deze reden wordt sterk aangeraden om de schedel regelmatig te scheren (minimaal elke twee dagen), om te voorkomen dat de esthetiek van de behandeling wordt aangetast.

Op zoek naar een niet-invasieve en efficiënte oplossing bij kaalheid? Neem contact op met ons Medico Derm Center in Brugge

Wilt u meer weten over dermopigmentatie van de hoofdhuid als oplossing bij kaalheid ? Neem contact op met onze klantenservice in ons Medico Derm Center in Brugge en ontvang alle antwoorden op uw vragen.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools