Oplossing voor alopecia androgenetica en kaalheid: wanneer kiezen voor Tricopigmentatie?

Alopecia androgenetica of kaalheid is een evoluerend probleem waar 70% van de mannen mee te maken heeft en dat erger lijkt te worden tussen 18 en 45 jaar. Om die tendens tegen te gaan, is de ideale oplossing in dit geval Tricopigmentatie in België, een techniek die erop gericht is om biologisch afbreekbare pigmenten in de hoofdhuid te injecteren. Wat is het uitgelezen moment om hiermee te starten? Antwoorden van een professionele Tricopigmentatiespecialist vind je hier.

Alopécie androgénique ou calvitieAlopecia androgenetica of kaalheid: wat is het meest geschikte moment om een specialist in Tricopigmentatie te consulteren?

Uit geen enkele van de nationale statistieken kan er opgemaakt worden welke leeftijdscategorie het meest geschikt is of wat de ideale termijn is om een interventie te laten uitvoeren bij mensen met een geleidelijk haarverlies door een hormonale invloed. Dat gezegd zijnde, bevestigen de experts wel dat hun cliënteel hen vaak toevertrouwt dat, als ze vroeger op de hoogte waren geweest van de doeltreffendheid van Tricopigmentatie op de hoofdhuid, ze al veel eerder de stap zouden hebben gezet.

Ondanks het feit dat de techniek gepatenteerd is, niet pijnlijk is en efficiënt is op lange termijn, en dat het resultaat heel natuurlijk en esthetisch is, laat men deze vooruitstrevende methode van Tricopigmentatie nog te veel links liggen. Waarom zijn mensen zo terughoudend ten opzichte van dit innoverende proces? Omdat je je meteen inschrijft voor een reeks van drie afspraken, wat te bindend kan lijken voor mensen die er niet zoveel belang aan hechten. Het resultaat? Sommige mensen proberen een resem aan andere oplossingen die op het eerste gezicht minder inspanning lijken te vragen, maar waarbij je bijvoorbeeld een dieet moet volgen om de haarfollikel te versterken. Ook moet er vaak medicatie genomen worden, moet je poeder met keratine op de hoofdhuid aanbrengen, moet je een toupetje of een pruik dragen of een haartransplantatie overwegen. Jammer genoeg brengen deze middelen een hoop ongemakken met zich mee en veroorzaken ze in de meeste gevallen ontevredenheid bij de klant. Volgens een officiële studie is 90% van de mensen ontevreden over een haartransplantatie, door een verlies van implantaten, door een afstoting, door ongewenste littekens of omdat er nog steeds niet voldoende densiteit is. Deze ontevredenheid verdwijnt snel wanneer er overgeschakeld wordt op Tricopigmentatie en je zo eindelijk het gewenste resultaat bereikt.

Tricopigmentatie: het gevolg van een lange periode van bewustwording

Een Europese studie toont aan dat er gemiddeld acht jaar zit tussen de start van een obesitasprobleem bij een persoon en het overgaan tot een reconstructieve chirurgie om het probleem te verhelpen. Over mensen die last hebben van kaalheid, bestaat er geen studie, maar de verschillende stappen in het bewustwordingsproces zijn gelijkaardig.

In eerste instantie minimaliseert de kalende persoon het probleem of negeert hij zelfs de haaruitval. Daarna vermindert het zelfvertrouwen, gevolgd door de bewustwording van de blik van anderen of de soms zelfs scherpe kritieken. Het proces kan meerdere jaren duren vooraleer de geïnteresseerde persoon beslist om zich te laten behandelen en zo zijn zelfvertrouwen terug te winnen.

Welke risico’s loop je als je te lang wacht alvorens een beroep te doen op een Tricopigmentatiespecialist?

Eerst en vooral is er de lijdensweg met complexen, de zin om je onder een ander kapsel te verbergen, het gebrek aan zelfvertrouwen en de ontevredenheid over je eigen lichaam. Deze emotionele schade mogen we niet onderschatten.

Vervolgens is het ook zo dat, hoe langer je wacht, hoe meer oplossingen uitgesloten worden. Zo kan Tricopigmentatie die in een gespecialiseerd, esthetisch centrum toegepast wordt, ofwel densiteit, ofwel een kortgeschoren effect genereren. Als je heel lang wacht tot je een groot deel van je haar verloren bent, kan de Tricopigmentatiespecialist de oplossing voor meer densiteit niet meer voorstellen. Dan kan enkel nog het kortgeschoren effect toegepast worden.

Bovendien, als je wacht tot het moment dat je haren blond of grijs worden, dan kan de expert in Tricopigmentatie helemaal niets meer doen voor jou. Eigenlijk moet je in gedachten houden: hoe donkerder de haarfollikel, hoe beter het resultaat van de Tricopigmentatie zal zijn.

Omwille van al deze fundamentele redenen onthoud je best het volgende over Tricopigmentatie: hoe vroeger, hoe beter!

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools