Tricopigmentatie, dermatografie en micropigmentatie van de hoofdhuid: welke verschillen?

Je stelt je 1001 vragen over wat er in België achter de termen ‘dermatografie’, ‘micropigmentatie’ en ‘Tricopigmentatie’ van de hoofdhuid schuilt? Je vindt alles en niets in de beschikbare informatiestroom op het internet? Je weet niet meer tot wie je je moet richten, en wilt graag een duidelijk en transparant antwoord van een professional in de esthetische sector ? Dan ben je op de juiste pagina beland!

TricopigmentationTricopigmentatie, dermatografie en micropigmentatie op de hoofdhuid: hun gemeenschappelijke kenmerken

Dermatografie, micropigmentatie en Tricopigmentatie op de hoofdhuid bestaan alle drie uit dezelfde basistechniek waarbij er met een naald pigmenten in de huid worden geïnjecteerd.

Ze hebben ook alle drie hetzelfde doel: aan klanten een concrete oplossing bieden voor problemen met alopecia, kaalheid en storende littekens op de hoofdhuid. Deze technieken kunnen zowel densiteit als een kortgeschoren effect creëren. Ze kunnen zo het zelfvertrouwen teruggeven aan mensen met haarverlies, na een ongeval, na een chirurgische ingreep enz.

Drie esthetische methodes voor verschillende lichaamszones

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom er drie verschillende benamingen zijn voor een en dezelfde techniek die hetzelfde doel hebben. Dat is net de reden waarom we dit artikel schreven. In de praktijk zijn er eigenlijk subtiele nuances. Dermatografie en micropigmentatie zijn eigenlijk twee synoniemen en zijn twee methodes die niet alleen op de hoofdhuid toegepast worden, maar ook op andere delen van het lichaam zoals het gezicht. Zo kan je spreken van micropigmentatie of dermatografie (permanente make-up) van de wenkbrauwen, van de lippen en van de ogen.

Zo kan Tricopigmentatie gedefinieerd worden als dermatografie of micropigmentatie van de hoofdhuid. Het is dus een specifiekere techniek waarvan het toepassingsgebied meer afgebakend is, aangezien deze enkel toegepast wordt op de hoofdhuid van de klant.

Tricopigmentatie: een volledige, gepatenteerde methode

De esthetische, vooruitstrevende methode van Tricopigmentatie onderscheidt zich ook van dermatografie en micropigmentatie doordat ze gedekt is door een patent. Dat betekent dat niet om het even wie zich van vandaag op morgen een expert in Tricopigmentatie kan noemen. Dat houdt ook het volgende in:

  • Theoretische kennis en doorgedreven technieken: weten, om een paar voorbeelden te geven, dat een pigment een honderdtal verschillende kleuren kan aannemen, dat het volgens een cyclus van precieze penetratie moet worden geïnjecteerd, dat het verkregen resultaat afhangt van de zone op de schaal van Norwood waarin de Tricopigmentatiespecialist werkt, enz. Al die kennis werd verworven tijdens een officieel erkende opleiding die de geheimen onthult van de originele techniek, die bijna een decennium geleden werd ontwikkeld door de Italianen Orsini en Belfatto;
  • Professioneel, gepatenteerd materiaal: een gepatenteerde machine, gepatenteerde naalden van 0,17 mm (tegenover de algemene naalden van 0,35 mm), gepatenteerde pigmenten zonder zware, kankerverwekkende metalen …;
  • Een onberispelijke hygiëne: de gecertifieerde experts in Tricopigmentatie werken heel strikt volgens de Europese hygiënenormen die van kracht zijn, en steriliseren hun medische materiaal voor elke interventie.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools