Tricopigmentatie: welke houdbaarheid mag je verwachten? Moet de behandeling herhaald worden?

Als de term 'Tricopigmentatie' je momenteel nog onbekend is, weet dan dat het gaat over een innoverende methode waarbij er biologisch afbreekbare micropigmenten in de hoofdhuid geïnjecteerd worden om het probleem van zichtbare littekens, kaalheid of alopecia te verhelpen. Laten we ons even over de timing van deze vooruitstrevende techniek buigen. Is er een ideaal moment om in Kortrijk dermatografie op de hoofdhuid te laten uitvoeren? Contra-indicaties om mee rekening te houden? Correcties om in te plannen? Antwoorden vind je hier.

Problème de calvitie chez un patient candidat à la tricopigmentationPeriode kiezen om een Tricopigmentatiebehandeling uit te voeren: waar hou je het best rekening mee ?

Als je niet goed weet op welk moment je het best een behandeling bij een Tricopigmentatiespecialist laat uitvoeren, zijn er sowieso een aantal timinggerelateerde contra-indicaties:

  • Als je een volledig resultaat wilt bereiken voor de zomer: vermijd stappen voor een Tricopigmentatiebehandeling te ondernemen tijdens of kort voor de zonnige maanden. Eigenlijk heeft Tricopigmentatie, volgens de noden en verlangens van de klant, twee tot drie sessies nodig om het gewenste resultaat te bereiken. Deze sessies worden verspreid over een veertigtal dagen en na elke sessie moet er een periode van twee weken zonder blootstelling aan de zon volgen. Voor een perfecte hoofdhuid tegen de zomer start je dus het best al bij het begin van het jaar;
  • Als je dermatografie op de hoofdhuid wilt laten uitvoeren na een ongeval: het is van primor-diaal belang dat je ten minste drie maanden wacht vooraleer je de Tricopigmentatiebehandeling beoogt om littekens op de hoofdhuid te verbergen. Waarom? De interventie mag pas plaats¬vinden zodra het proces van littekenvorming op de hoofdhuid voltooid is. Het is dus noodzakelijk dat de klant geen enkele roodheid meer vertoont op de plaats van het trauma;
  • Als je Tricopigmentatie wilt laten uitvoeren terwijl je haardos steeds witter wordt, weet dat de experts in Tricopigmentatie niet zullen behandelen op een volledig witte haardos. Het is uiteraard zinloos om witte, biologisch afbreekbare micropigmenten in de huid te injecteren. Dat zal geen enkel resultaat opleveren. Tricopigmentatie werkt daarentegen uitstekend als oplossing voor alopecia androgenetica en kaalheid op een peper-en-zoutkleurige haardos;
  • Als je Tricopigmentatie wilt laten uitvoeren voor een specifiek evenement zoals een trouw, zorg ervoor dat je ten minste drie maanden op voorhand start als je op dé dag van het gewenste effect wilt genieten. Hou er rekening mee dat Tricopigmentatie geen oneshotbehandeling is. De behandeling wordt ook nog voorafgegaan door een intakegesprek waarin de Tricopigmentatiespecialist een gesprek aangaat met de klant over zijn/haar verwachtingen, de zones die behandeld moeten worden volgens de schaal van Norwood, de prijzen van Tricopigmentatie, de hygiënevoorschriften van de procedure enz. Daarop volgen gewoonlijk drie Tricopigmentatie¬sessies. De eerste sessie is bedoeld om 30% van het gewenste eindresultaat te bereiken, de tweede sessie is gericht op 70% en de derde sessie moet 100% van de verwachtingen van de klant inlossen.

Tricopigmentatie: een aanvullende techniek bij haartransplantatie

Als je na een haartransplantatie op deze techniek zou willen terugvallen, is het ook hier belangrijk om er drie maanden over te laten gaan tussen de interventies van de haartransplantatie en de Tricopigmentatie of dermatografie van de hoofdhuid. Die tijdspanne laat toe om op voltooide littekenvorming te werken.

Mensen die haartransplantatie laten uitvoeren, klagen vaak over de beperkingen die een interventie van haartransplantatie met zich meebrengt. De ontevredenheid komt vooral door een tekort aan een hoeveelheid haar. Na de transplantatie ontbreekt de densiteit. Dat heeft als negatief gevolg dat de persoon omwille van esthetische redenen verplicht wordt steeds zijn haar bij te knippen bij de minste teruggroei. Tricopigmentatie biedt hier een antwoord op: deze techniek kan de littekens door de haartransplantatie verbergen, densiteit toevoegen en de voorste haarlijn op het voorhoofd mooi aftekenen. Dat zorgt ervoor dat de klant, indien gewenst, meer tijd kan laten tussen twee knipbeurten en ook langer kan genieten van een haardos die esthetisch ook veel mooier is.

De beoordelingen van onze klanten

0/5
(0 beoordelingen)

De beoordelingen worden beheerd door E-net Business tools